Psikolog Randevu

Ataşehir - Kayseri Psikolog Randevu için formu doldurun.

Nevşehir Psikolog

Nevşehir En İyi Psikolog Desteği

Psikolojik destek, yaşadığınız psikolojik zorlukları yönetmenize, düşüncenizdeki olumsuz sistemleri değiştirmenize, hayata daha objektif bakmanıza, kendinizi daha iyi anlamanıza, algılamanıza ve tanımanıza yardımcı olur. Psikolojik görüşmeyi bir arkadaş sohbeti olarak değerlendirmek çok yanlış bir bakış açısıdır. Psikolojik görüşmede uzman değerlendirmesi yapabilmek için danışana gerekli soruların sorulması, sorunun profesyonelce analiz edilmesi ve tespit edilerek çözüme ulaştırılması amaçlanır. Değerlendirme sırasında gerekli görürse bazı psikometrik testler yapılabilir. Sorunun ne olduğunu tespit eder ve terapi sürecini size göre hazırlar. Psikoterapi hizmetini ve uzmanınızı güvenle seçin.
 
Neden Psikolojik Destek Almalıyım?
 
  • Terapide söylenen her şey terapist ve danışan arasında kalır. Harici herhangi bir kişi, kurum veya platform ile paylaşılamaz. Yetkili makamlara bildirim ancak danışanın kendisini veya başkalarını yaralama ihtimali varsa istenebilir. Ancak bu durumda, danışandan gizli bir raporlama yapılmaz, danışan önceden bilgilendirilir. Terapi’de gizlilik esastır.
  • Kuramsal, deneysel veya bilimsel temelleri olan yöntemler kullanılmaktadır.
  • Psikolojik destek süresince doğruluk, dürüstlük ve tarafsızlık ilkelerini benimsemektedir. Danışanlarını yanıltmaktan, kandırmaktan ya da aldatmaktan kaçınmaktadırlar. Bu noktada danışana belirsiz vaatlerde bulunmaz, doğru ve dürüst bilgilendirmeler yapmaktadır. Etik ilke ve kurallar her zaman ön plandadır.
  • Lisans eğitimlerine ek olarak güncel eğitimleri takip ederek en az bir psikoterapi hizmeti almıştır.
  • Dsiplinler arası bir yaklaşım hakimdir. Kadromuzda psikiyatr, psikolojik danışman, psikolog, dil konuşma terapisti mevcuttur.
 
Modern, Güncel Psikoterapi Hizmetleri
 
Bireysel Terapi: Bireyin günlük yaşamındaki işlevselliğini bozan duygu, davranış ve düşüncelerin onarılmasını içeren veya psikolojik sorunların ortaya çıkardığı semptomların ortadan kaldırılması, bireyin psikolojik iyilik halinin artırılması için yapılan psikoterapi modelidir.
 
EMDR Terapisi: Bireyi rahatsız eden sorunun çıkış noktası olan travmatik veya kötü anıya karşı kişiyi duyarsızlaştırmayı amaçlar. Göz haraketleri ile yada EMDR cihazı ile geçmiş anılar çalışılmaktadır. Kişiyle geçmiş anıları yeniden işleyen ve olumsuz duyguların tetiklenmemesi için geleceğe yönelik çalışılmalar yapan psikoterapi modelidir.
 
Aile Danışmanlığı: Aile danışmanlığı, bireylerin evlilik, ayrılık ve boşanma sürecinde, aile bireylerinin birbirleriyle olan ilişkilerinde yaşadıkları sorunların üstesinden gelmelerine, çocuk ve aile ile ilgili bireysel veya kişiler arası sorunları çözmelerine yardımcı olan psikoterapi hizmetidir.
 
Cinsel Terapi: Birey veya çiftin yaşadığı cinsel işlev bozuklukları için hem yapılandırılmış hem de bireysel terapidir. Cinsel terapi, cinsel eğitim sağlamak, çiftlerin veya bireylerin kendilerini tanımalarını sağlamak, cinsel çatışmaları çözmek, bu çatışmalardan kaynaklanan kaygı ve gerginlikleri azaltmak, çiftlerin ilişkilerini geliştirmek ve olgunlaştırmak için kullanılan teknik ve yöntemlerin tümüdür.
 
Çift Terapisi: Çift terapisi, partnerlerin krizini ele almak, çift arasında fikir birliği oluşturmak, olası çözümler önermek, roller ve beklentiler, aile kuralları hakkında ortak bir anlayış sağlamak ve çiftin sağlık ve iletişim becerilerini geliştirmek için tasarlanmış bir psikoterapi türüdür.
 
 Çalışma Alanlarım
 
  • Kaygı bozuklukları (obsesif kompülsif bozukluk, yaygın kaygı bozukluğu, panik bozukluk)
  • Depresyon
  • Panik atak
  • Fobiler (Özgül fobiler, sosyal fobi)
  • Dürtü kontrol sorunları
  • Duygu durumu değişiklikleri
  • Yeme bozuklukları
  • Uyku bozuklukları
  • Cinsel kimlik sorunları
  • Cinsellikle ilgili sorunlar
  • Kayıp ve yasla başa çıkma
  • Öfke ve stresle başa çıkma
  • Kıskançlıkla ilgili sorunlar
  • Bağlanma problemleri
  • Özgüven kaynaklı sorunlar
  • Bedensel kaygılardan kaynaklanan sorunlar
  • İletişim problemleri
  • İkili ilişki sorunları ve ilişki yönetimi
  • Migren, mide ağrısı gibi somatik ağrılar
  • Uyum problemleri
 
Hangi Psikolojik Testler Uygulanır?
 
MMPI Kişilik Testi: Türkiye’ye uyarlanmış olan Amerika kökenli MMPI testi, dünyanın çeşitli yerlerinde de yaygın olarak kullanılmakta olan bir testtir. Çeşitli kişilik özellikleri ile ilgili birçok sorundan oluşan bu test, psikolog eşliğinde uygulanmakta ve hastanın kişiliği ile ilgili objektif ve bilimsel sonuçlar vermektedir.
 
SCL-90 Psikolojik Tarama Testi: Kişiler arasında yaşanılan problemler, takıntılar, depresif duygu ve düşünceler, öfke, kaygı, paranoyak, fobi, düşmanlık gibi psikolojik sıkıntıların olup olmadığını tarayan ve sıkıntıları derecelendirmeye yarayan bir testtir. Nörolog ve beyin cerrahları sinirsel ağrı yaşayan hastaların ağrı şiddetinin artmasının altında yatan psikolojik sıkıntıların neler olduğunu belirmek için de SCL-90 tarama testinin yapılmasını isteyebilir. 
 
Beck Depresyon Ölçeği: Bireyin depresyonda olup olmadığını ya da derecesini belirlemeyi sağlayan yirmi sorudan oluşan ve yaklaşık 5 dakikanızı alan bir testtir. Tüm dünyada ve Türkiye’de en sık kullanılmasının yanı sıra objektif ve geçerli sonuçlar sağlayarak tedavinin başında ve sonunda bize karşılaştırma imkanı sağlar. 
Beck Anksiyete Ölçeği: Uluslararası geçerliliği olan ve anksiyete düzeyini ölçen 21 soruluk bir testtir. Tanı konmasından çok tarama yapma amacı içeren test anksiyete belirtileri ile ilgilidir. Test yapılırken ‘hiç, hafif, orta, ciddi ’ seçenekleri ile birey son bir haftayı değerlendirerek sorulara cevap verir.
 
Obsesif Kompulsif Bozukluk (Takıntı) Testi: 37 maddeden oluşan test, hastanı kontrol etme, temizlik, yavaşlık, kuşkucu gibi düşünce alanlarında ne kadar sıkıntı yaşadığını kontrol eder. Test sonucunun yüksek çıkması halinde hasta psikoterapi ya da ilaç tedavisine yönlendirilmektedir. Takıntıların tedavi edilmemesi yaşam kalitesini düşürmesinin yanı sıra yaşamı daha da kısıtlar.
 
Dikkat Testi: Bireylerin odaklanma becerisini ölçmesini yarayan testlere verilen isimdir. Test odaklanma da güçlük yaşayan bireylerin ne ölçüde dağınıklık ve eksiklik sıkıntısı yaşadığını ölçmek amacıyla yapılmaktadır. D2 Dikkat testi ve Moxo Dikkat Eksikliği testleri yapılmaktadır.
 
D2 Dikkat Testi: Psikomotor hızı ve performans seviyesini ortaya çıkaran 8 dakikalık test zihinsel konsantrasyonun belirlenmesini sağlayan bir testtir.
 
Moxo Dikkat Testi: Moxo, DEHB’nin (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu) dört ana semptomu olan dikkat eksikliği, zamanlama problemi, dürtüsellik ve hiperaktivitenin ölçülmesini sağlayan bir testtir.
 
Nevşehir Psikolog Desteği için hemen randevu alınız. Randevular +90 (544) 798 2018 iletişim numarasından alınmaktadır.